منتدى علوم المنصورة

شاطر
استعرض الموضوع السابقاذهب الى الأسفلاستعرض الموضوع التالي
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

C# 2008 ... مشاكل وحلول

في السبت أبريل 04, 2009 11:22 pm
تذكير بمساهمة فاتح الموضوع :

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الموضوع دا تم فتحه علشان نتبادل كلنا الخبرات فى مجال البرمجة بإستخدام السى شارب

كلنا السنة دى دخلنا عالم البرمجة بسرعة وكتير موافقنى على الرأى دا

هنا فى الموضوع هنحاول نمهد لكم إزاى تفكر كمبرمج وإزاى تعرف برنامجك هيشتغل إزاى

وبالتأكيد أى حد عنده مشاكل فى برامجه سواء اللى بيتم تدريسها فى الكلية أو أى برامج خارجية شغال فيها

علشان كدا هيسعدنى إنى أتلقى مشاكلكم ونحاول نحلها كلها بإذن الله

بالنسبة طبعا للأخوة اللى مش عايزين يحطوا برامجهم كاملة خوفا من سرقتها فممكن يضعوا هنا الجزء اللى فيه الخطأ وهقوم بتصحيحه لهم

أما اللى عنده مشاكل كتير فى برنامجه فممكن يبعتلى البرنامج بتاعه فى رسالة خاصة حفاظا على حقوقه

شكرا ليكم






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة

avatar
مسلمة
عالم مش ساكت

عالم مش ساكت
عدد المساهمات : 129
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : بكالريوس احصاء وعلوم الحاسب

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 10, 2009 1:47 am
ما انا عملت الجمع والطرح لأنهم زى بعض بس الفرق اشارة ودخلت فيهم switch case
علشان المستخدم يختار العملية اللى هوه عايزها .
وعلى العموم انا هفكر تانى فى الضرب مفيش مشكلة
ولكن هل حكاية تثبيت رقم الصف فى المصفوفة الاولى والعمود فى المصفوفة التانية مع عمل لوب عليهم دى خطأ علشان لو خطأ افكر فى حل تانى.
midohagag
عالم علي ماتفرج

عالم علي ماتفرج
عدد المساهمات : 47
العمر : 28
العمل/الترفيه : Chess
المزاج : تمام قوى قوى
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : Faculty of Science
الفرقه والقسم : Bachelor of Science in Mathematics 2010

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 10, 2009 1:52 am
شكرا على جهدك الرئع ده
بس يا ريت تبقى تكتب امتحان النظرى جاى فيه اسئلة ازاى لان العملى كلنا عارفين انه سهل لاننا قدامنا جهاز ولو غلطنا بنعرف الغلط فين وبنصلحه
بس النظرى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
على فكرة السؤال فى النظرى بيبقى عليه 15 درجة وده اقل واجب؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 10, 2009 2:27 am

الفكرة اللى طرحتها فى الموضوع هيا ابسط فكرة لانها بتعتمد على الادخال المتتالى فى المصفوفتين مع بعض

فى كمان طريقة اصعب زى ما خدنا فى السى بلس بلس وهيا عمل لوبين منفصلين لكل مصفوفة وبعد كدا لوب لانشاء مصفوفة لناتج العملية دا غير لوبات الطباعة

لكن هتستفادى اية لما تثبتى رقم الصف او العمود فى اى من المصفوفتين ... ما اعتقدش ان فى تغيير فى حاجة غير طريقة الادخال فقط لكن كدا هتصعبى البرنامج اكتر بدون داعى


أبو حميد

إحنا هنا بناقش المشاكل اللى بتقابلكم فى برامجكم اما موضوع الامتحان وكدا فلسة بدرى عليه

وكمان مش انا اللى اقولك اية يجى فى الامتحان لان غالبا والله اعلم مش انا اللى هحط الامتحان ولو كنت بتحضر كنت عرفت الدكتور قال اية فى الموضوع دا ولكن طبعا الزهايمر عندى مش مساعد افتكر هو قال اية






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
the Diamon
عالم مجرم

عالم مجرم
عدد المساهمات : 56
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 10, 2009 12:46 pm
بجد يا مانو متشكرين جدا علي شرح المشاكل الي مسلمة قالت عليها لانها وقفت قدامنا كلنا
انا كنت بقصد ليس بدري لان الموضوع مش امتحان بس انا عايزة استفيد من الكورس دة
وان شاء الله تكون عون لينا
جزاك الله عنا كل خير
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الأحد أبريل 19, 2009 8:04 pm

ازيكم يا أحلى أعضاء عاملين اية

انا مستغرب ان الموضوع نام فجأة

أنا عارف إن عندنا إمتحان يوم الثلاث الجاى احصاء

ولكن اعملوا حسابكم ان هيكون فى امتحان عملى حاسب فى اخر الترم وان شاء الله لازم نكون مستعدين له

كمان برنامج الدرجات بالداتا بيز الدكتور قال ان عليه 10 درجات بحالهم من ال 50 بتوع العملى

عموما لو فضيتوا اشتغلوا فى برامجكم وأنا موجود لحل اى مشكلة تقابلكم

شكرا ليكم






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
مسلمة
عالم مش ساكت

عالم مش ساكت
عدد المساهمات : 129
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : بكالريوس احصاء وعلوم الحاسب

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الأحد أبريل 19, 2009 8:20 pm
حسنا مانو انت اللى قلت
ممكن لو سمحت شرح Lables
midohagag
عالم علي ماتفرج

عالم علي ماتفرج
عدد المساهمات : 47
العمر : 28
العمل/الترفيه : Chess
المزاج : تمام قوى قوى
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : Faculty of Science
الفرقه والقسم : Bachelor of Science in Mathematics 2010

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الثلاثاء أبريل 21, 2009 4:05 pm
متشكر يا عم مانو على الاضافة الجميلة دى
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 24, 2009 1:16 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طبعا أسف على التأخير لان كان فى امتحان إحصاء أولا ولأنى ثانيا كنت بجهز شرح بالصور لاستخدام ال Labels

وأشهر خصائص ليها ولكن لأن النت ضعيف فبكرة إن شاء الله هقوم برفع الصور على النت

شكرا ليكم






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
مسلمة
عالم مش ساكت

عالم مش ساكت
عدد المساهمات : 129
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : بكالريوس احصاء وعلوم الحاسب

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 24, 2009 1:49 am
ان شاء الله مانو وجزاك الله خيرا على الإهتمام
avatar
lolo_lolo
عالم مشهور

عالم مشهور
عدد المساهمات : 204
العمر : 28
العمل/الترفيه : احصاء وحاسب
المزاج : saaaaad
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : العلوم
الفرقه والقسم : الرابعه

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الجمعة أبريل 24, 2009 3:34 pm
ميرسى يا مانو
وانشاء كلنا نستفيد
جزاك الله خيراااااااا
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في السبت أبريل 25, 2009 6:45 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

إزيكم يا شباب عاملين إية

معلش والله لكن انا مشاكلى مع النت كتير الفترة دى

بالنسبة لل labels فانا كان عندى سوء فهم ليها ولكن إتأكدت إنتوا عايزين فيها إية

بالنسبة لل labels فهى مهمة جدا فى بعض البرامج

لأنك أحيانا فى برامجك بتكون بتنفذ شئ معين ولكن بتحتاج إنك تكرر جزء معين من البرنامج ساعة تنفيذ خطوة معينة

أو بتحتاج إنك ترجع البرنامج علشان يكرر تنفيذ جزء سابق تم تنفيذه قبل كدا

فى معظم الحالات بيتم استخدام الأمر Goto للرجوع أو القفز لتنفيذ ال label المطلوبة

مثلا فى برنامج الضرب

فى حالة الضرب ساعة تحقيق شرط تساوى عدد أعمدة الاولى مع عدد صفوف الثانية كان البرنامج بينفذ العملية

فى حالة عدم التساوى كان من الممكن إننا نخلى البرنامج يطلع للمستخدم خطأ ويخرج البرنامج

ولكن طبعا من المنطقى ان المستخدم يكون عنده امكانية الرجوع لادخال العملية مرة أخرى بطريقة صحيحة

علشان كدا عملنا label اسمها Retry مثلا

وحطينا شرط فى حاله عدم تحقق شرط الضرب ان البرناج يعمل GOto لل label اللى اسمها Retry

طيب إزاى نكتب ال Label بشكل عام ؟

ال label بتكتب على الشكل التالى

Mano:

ودا اسمها

فى السطر التالى بنقوم بكتابة الأوامر المطلوب تنفيذها

Mano:
Console.WriteLine("Hello");

وبعد كدا بنكمل كتابة برنامجنا عادى جدا

اتمنى الفكرة تكون وصلت

وأى استفسار تانى أنا حاضر

شكرا ليكم






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
مسلمة
عالم مش ساكت

عالم مش ساكت
عدد المساهمات : 129
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : بكالريوس احصاء وعلوم الحاسب

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في السبت أبريل 25, 2009 9:35 pm
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
جزاك الله خيرا مانو ولى عودة مع الأسئلة والإستفسارات لكن بعد فترة ان شاء الله
avatar
kamar_ellel
عالم مشرفنا

عالم مشرفنا
عدد المساهمات : 1009
العمر : 30
العمل/الترفيه : دراسات عليا أحصاء وعلوم الحاسب
المزاج : الحمد لله ماشى الحال
الألتزام بقوانين المنتدى :

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الأحد أبريل 26, 2009 2:02 am
بجد يامانووو
انت تقريبا مش مخلي حاجه
عمل راااائع ومميز جدا
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الأحد أبريل 26, 2009 6:20 pm

شكرا لكل اللى ردوا

العفو وأنا تحت أمركم فى أى وقت ان شاء الله

مسلمة

قمر الليل

شكرا لمرورك وياريت أقدر أفيدكم بحاجة






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
Mano
عالم عام علينا

عالم عام علينا
عدد المساهمات : 2219
العمر : 28
العمل/الترفيه : Programming & Web Designing
المزاج : Never lost my hope in god
الاوسمه :
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم المنصوره
الفرقه والقسم : بكالريوس إحصاء وعلوم الحاسب
http://www.anrestech.com

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الأحد مايو 03, 2009 7:33 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

نظرا لتلقى مكتب منتدى علوم المنصورة للعديد من الشكاوى حول فهم طريقة الطباعة بال Index

فقد قام المكتب البرمجى التابع للمنتدى بإنزال شرح الطريقة لكم

نتمنى لكم قرائة وفهم ممتعين

الطباعة بطريقة أل Index

عبارة عن اندكس او مرجع معين بنعينه على الصورة {P} ومكان البى بنحط أرقام من صفر لحد الرقم اللى عايزنه

وبعد كدا بنقفل القوسين بتوع الطباعة وبعد كدا نبدأ نحط المتغيرات اللى عايزنها تظهر مكان ال index

ركزوا معايا كدا

Console.Write("{0} \t", A[i, j]);

هنا فتحنا القوسين " حطينا اللى عايزين نطبعه اللى هيا الاندكس اللى بدأ من رقم صفر وبعد كدا علامة المسافة \t وبعد كدا قفلنا "

بعد كدا نعمل بقى اللى عايزين نطبعه مكان الاندكس دا وهو المصفوفة A[i, j]

يبقى الاندكس دلوقتى عبارة عن مكان بحجزه علشان اطبع فيه اللى انا عايزه وهو غالبا بيطبع مع المتغيرات


طيب لو عايز اطبع متغيرين او اكتر ؟

Console.Write("{0} + {1}", A, B);

دى مثال تانى مثلا ... حجزت اتنين اندكس ووسطهم بحط اى كلام عايز اطبعه زى مثلا علامة الجمع

وبعد ما قفلت علامتين "" قمت بتعريف شكل المتغيرات اللى عايز اطبعا فى الاندكس وزى ماقلت الترقيم بيبدأ من صفر


طريقة طباعة الاندكس فايدتها اية ؟

دلوقتى فى امر كونسول دوت رايت لاين ... اى حاجة بتتحط جوا "" بتظهر على الشاشة كما هى والبرنامج مش بيتعرف عليها اذا كانت متغير او كلمة او اية بالضبط ... علشان كدا لازم نعمل للبرنامج اندكس يخرجه من علامتين "" يجيب قيمة المتغير ويرجع تانى يطبعه على الشاشة وهكذا .

أتمنى الفكرة تكون سهلة ووصلت لكم

شكرا ليكم







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


You Can Never Know ......... But Never Say Never

أنا شخص لا يعطى للظروف فرصة لتقهرنى لأنى أصنع حظى بيدى تحت مظلة تدعى مشيئة الله

ولئن حطمتنى الظروف لأجمعن نفسى من جديد ... إنى عائد ... وبقوة
avatar
مسلمة
عالم مش ساكت

عالم مش ساكت
عدد المساهمات : 129
العمر : 28
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : بكالريوس احصاء وعلوم الحاسب

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الإثنين مايو 04, 2009 4:23 am
شرح جميل مانو
جزاك الله خيرا
avatar
norseen2010
عالم علي ماتفرج

عالم علي ماتفرج
عدد المساهمات : 10
العمر : 28
المزاج : الحمد الله
الألتزام بقوانين المنتدى :
الكليه : علوم
الفرقه والقسم : الفرقة الرابعة

رد: C# 2008 ... مشاكل وحلول

في الإثنين مايو 04, 2009 2:27 pm
شكرا ليك يامانو علي اللي بتعمله معانا
ويارب يكون في ميزان حسناتك
استعرض الموضوع السابقالرجوع الى أعلى الصفحةاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى